E-Ticaret ile E-Pazarlama’nın Evliliği

(Digital Age dergisi 2014 Ağustos ayı sayısında yayınlanan yazım)

Tarihçi Peter Watson’a göre uzun mesafeli ticaret ilk olarak 150 bin yıl önce başladı. O zamandan bu güne geçen dönemde ürünler bir yana, iletişim yöntemleri, ödeme sistemleri ve kargo sistemleri “bir miktar” değişti tabii :)

İlgi çekici bir konu olmakla birlikte bu yazımda 150 bin yıllık dönemin ticari tarihçesinden bahsetmeyeceğim. Size onu yerine bir aşk hikayesi anlatacağım. Bize göre uzun ama ticaret tarihine göre çok çok daha kısa bir dönemdir hayatımızda olan ticaretin e-‘li versiyonu ile 15. yüzyılda hayatımıza giren “pazarlama” kavramının 1990’lı yıllarda aldığı yeni e- halinin evliliği bu yazıdaki konumuz.

Ticaret ve pazarlamanın özeline girmeden önce mutlu ilişkilerin bazı ortak noktalarına bakalım... hayattan beklentilerinin yaşam prensiplerinin benzer olması, sırların olmaması; paylaşımın zevk olması, bir arada olunmayan her anın özlemle dolması, ilişkinin özünde anlayış ve tutkunun yer alması, sevdiğinin mutluluğunun senin mutluluğundan daha değerli olması. Bakalım e-ticaret ile e-pazarlama’nın evliliği mutlu bir evlilik mi?

Hayattan beklentiler

Ticarette ilk akla gelen hedef ciro olabilir ama e-ticaret dünyasında bir söylem vardır: “Bir milyon TL’niz olacağına bir milyon mutlu ve sadık müşteriniz olsun”. Mutlu ve sadık müşterileriniz olduğu noktada zaten ciro kendi gelecektir, ama aksi durumda kazancınız kısa zamanda kayba dönecektir. O zaman cironun altında yatan temel hedefler neler diye baktığımızda karşımıza çıkanlar: yaratılan trafik, gelen ziyaretçilerin aradıklarını sitenizde bulması (yani doğru hedef kitlenin sitenize gelmesi), sitenize gelen müşterilerinizin sizi tekrar tekrar ziyaret etmesi. E-pazarlama tarafından resme baktığımızda ise başarılı bir pazarlama yaklaşımının aynı hedeflerin peşinde koştuğunu görürüz. Arama motoru tabanlı reklamlardan görsel reklamlara, mobil reklamlara kadar her platformda başarı kriteri doğru mesajı ilgili kelime ve içeriklere bağlı olarak vermektir. Artık “erişim” yüzdesinin en yüksek olduğu pazarlama anlayışı geçmişte kaldı. Günümüzün yeni pazarlama mottosu “niş kitlesel pazarlama”, yani geniş kitlelere ulaşırken, birey kavramını yitirmemek ve “e-” dünyasında herkese yüz yüze etkileşim deneyimini yaşatmak.

Paylaşımın mutluluğu

Günümüzde dijital pazarlamanın kilit yaklaşımlarından biri “paylaşım”. Bu kavramı sadece sosyal medya ortamındaki paylaşım olarak düşünmek hata olur. İçerik paylaşımı, özellikle e-ticaret siteleri için, ürün satışının ötesinde müşteriler ile bir bilgi paylaşım ortamı yaratılması anlamına gelir. Ürünler hakkında daha detaylı görseller ve bilgilendirmeler ki, birçok e-ticaret sitesi bu temel gerekliliği karşılamıyor, ürünler hakkında müşterilerin site içerisinde yorum ve değerlendirmelerini paylaşmalarına olanak verecek bir yapı ve ürün ötesinde uzmanlaştığı alan çerçevesinde bilgilendirici yazılar içeren bir blog, içerik pazarlamasının temellerini oluşturmakta. Teknik anlamda bakıldığından bu içerik SEO ve SEM açısından da pazarlamaya destek vermekte. Hem e-ticaretin hem de e-pazarlamanın özünde var olan paylaşım bu ilişkiyi güçlendirmekte.

Ayrılığın özlemi

Doğru kurgulanan ve optimize edilen bir dijital pazarlama yaklaşımı, e-ticaret sitesindeki satışlar ile doğrudan korelasyon yaratır. Geleneksel pazarlama yaklaşımlarından farklı olarak dijital pazarlama yatırımları ile satışları doğrudan ilişkilendirmek çok daha mümkün. Böyle bir ilişkide yatırımı çektiğiniz anda satışlarda orantılı bir düşüş görülecektir ama bir arada olduklarında birbirlerinden güç aldıklarını net olarak görebilirsiniz.

Anlayış ve tutku

Ayrılığın özlemine dayanamamak madalyonun bir yüzü, diğer yüzü ise birbirini daha iyi anlayıp birlikteliği daha da güzel ve tutkulu hale getirmek. E-ticaret sitesine kurulabilecek site trafik analiz araçları ve dönüşüm ölçümleme araçları, pazarlama çalışmalarının etkisini, mesajın verildiği andan satın almaya kadar tüm süreç içinde adım adım takip ve analiz olanağı verir. Bu da yatırımın geri dönüşünü yakından analiz etme fırsatı tanır. E-pazarlama ve e-ticaret birbirlerini ne kadar iyi tanırlarsa, ilişki bir o kadar daha güçlenir.

E-ticaret ve e-pazarlama birbiri ile doğrudan etkileşen, ayrı yaşayamayan, paylaşımdan güç alan, birbirlerinin mutluluğundan beslenen bir ikili. Siz ne dersiniz? Mutlu bir evlilik değil mi?

Mustafa İÇİL

Mustafa İçil

Mustafa İÇİL is an accomplished executive with nearly 30 years of experience in senior strategic sales and marketing roles. He has held management positions responsible for sales and marketing strategies at industry-leading companies, including Microsoft, Apple, and Google, from 1994 to 2013. Currently, he serves as a Digital Strategy and Innovation Consultant at his own firm, İÇİL Training and Consulting, which he established in 2013. Mustafa İçil is also recognized as a prominent Keynote Speaker in the field of Digital Transformation and Innovation. In addition to his professional career, he has taught "Digital Strategy" courses at renowned institutions such as Boğaziçi University and the TIAS Business School Executive MBA programs.

https://www.mustafaicil.com
Previous
Previous

Dijital Pazarlamanın Gizli Kahramanı E-Bülten

Next
Next

Sağlık Alanında Teknoloji Eğilimleri